Mala škola brodogradnje, Dubrovnik 2020

U subotu, 25. srpnja 2020. na Lokrumu, nasuprot starog grada Dubrovnika, održana je peta po redu ljetna škola „Male brodogradnje“.Sudjelovalo je tridesetoro djece.

Školu su organizirali i potpomogli Hrvatski savez brodomaketara, ZTK Dubrovačko – neretvanske županije  i ZTK Dubrovnik, Modelarski institut Nave Dumins, Društvo brodomodelara Argosy, Udruge Hydro i Društvo pedagoga tehničke kulture DNŽ.

Zbog situacije sa Corona virusom, nije bilo  moguće  primiti sve zainteresirane polaznike te je odlučeno da će se još jedna radionica održati  29. kolovoza 2020.g..

Voditelji radionice, kao i prethodnih godina, bili su Vanja Glavočić i Mladen Mitić.

Veliko hvala  i  JU Rezervatu Lokrum koji su besplatno prevezli sve polaznike na otok.

Ovom  radionicom iznova je dokazana bliska povezanost brodogradnje i brodomaketarstva. Brodomaketarstvo je izvrstan uvod uz sve djelatnosti povezane s morem. Polaznici Ljetne škole „Male  brodogradnje“ su se na prikladan način upoznali s konstrukcijskim elementima broda i pomorskim djelatnostima, ali i s njihovom bogatom  baštinom.

Udruga Nave Dumins nastoji povećati broj polaznika škole brodomaketarstva, te program obogatiti dodatnim sadržajima. To će postići nastavkom  besplatne škole brodomaketarstva i u sljedećoj školskoj godini, kao i suradnjom s Hrvatskim savezom brodomaketara i njezinim članicama.