HSB na Astrofestu u Višnjanu

Na Tičanu pokraj Višnjana, u noći s 21. na 22. lipnja održao se Astrofest - festival ljetnog solsticija koji okuplja ljubitelje astronomije, njene mistične povijesti te etno i novovjekovne glazbe i ritmova. Ljetni solsticij povezan je s brojnim običajima, vjerovanjima i legendama koje su posebno značajne za stare narode europskog kontinenta.
 
Posjetitelji festivala se u ovoj, najkraćoj noći u godini, vraćaju daleko u prošlost uz svečanu proslavu - ispraćaju Sunce, a potom budni dočekuju njegov ponovni izlazak, u čast drevnim civilizacijama sjeverne Zemljine hemisfere kojima je Sunce bilo simbol života.
 
Prije krijesa, prije mraka, naše radionice bile su  poprilično posjećene i sjajno smo se proveli! Vrijedne ruke velikih i malih posjetitelja napravile su više od 60 maketa, a naši (budući) maketari ponosno su pozirali sa svojim brodicama.
 
Hvala vam AstroFest na ovom fenomenalnom događaju, na odličnoj organizaciji i neustrašivosti po pitanju kiše, hvala Petru i svim organizatorima! Vidimo se opet!